maanantai 2. huhtikuuta 2018

Vihdoin Japaniin!

En ole täällä vielä kertonut, että lähden tässä kuussa Japaniin!
Lähden yhdessä nezzun ja nuukun kanssa ja kaiken kaikkiaan vietämme Japanissa kolme viikkoa. Vierailemme Tokiossa, Kyotossa ja Osakassa.
En edes osaa sanoin kuvailla, kuinka innoissani ja iloinen olen. Olen miettinyt tätä reissua niin kauan!

En oikein tiedä, miten lähteä aihetta purkamaan, sillä tämä on mulle tosi tosi iso juttu! Ajattelin listaihmisenä tehdä listoja, jotta saan ajatuksiani jotenkin sellaiseen muotoon, että niitä olisi miellyttävää lukea. Jotta tämä ei olisi hirveä tekstiseinä, laitan väliin fiiliskuvia matkasta, joita olen lähettänyt nezzun ja nuukun kanssa matkakeskustelussamme + muutama muu kuva.

Eniten odotan...

Engeki Haikyuuta

Matkan ajankohta valikoitui juuri keväällä näytettävän Haikyuu-stagen mukaan, joten osaatte varmaan odottaa, että tätä odotan kaikista eniten. Minun on pitänyt mennä katsomaan stagea jo muutamana vuotena aiemmin, mutta eteen on tullut aina jotain sellaista, joka on estänyt matkan teon täysin. Vihdoin pääsen. VIHDOIN PÄÄSEN! En voi uskoa, että näen vihdoin näyttelijät livenä esiintymässä lavalla, voin tuntea lattian tömähdykset koreon hyppykohdissa, musiikin basso voi hyrisyttää sisintä, pääsen pidättelemään räkäistä itkuani ja tyhjentämään lompakkoni bromideihin.
Näen stagen ainakin kolme kertaa: kerran Tokiossa, kaksi kertaa Hyogossa. Etenkin Hyogossa meillä on ihan huippupaikat! 😭💕 Meillä on vielä muutama extralippukin, jotka voimme tietysti itse käyttää, ellei saada niitä myydyksi.
Jos muuten haluat lukea stagemietteitäni, tsekkaa twitterissä #stagemamia. Tagin käyttöönotosta ei ole kovin kauan, joten tällä hetkellä siellä on vain Haikyuu-juttuja, mutta tulossa on muutakin. Stagejen katsominen on minulle vain hiukan hankalaa, sillä 2-3 tuntia vapaa-aikaa on vaikea löytää. Ei kannata odottaa siis mitään kauhean säännöllistä sisältöä, spämmään fiiliksiä aina kerralla sit paljon kun oon jonkun stagen katsonut. 😂


Arpajumalathan antoi meille loppujen lopuksi lippuja yhteensä seitsemään näytökseen. :DDKulttuurin ja kielen kokeminen vihdoin maassa itsessään

Olen ollut pienestä asti kiinnostunut aasialaisista kulttuureista. Pienenä mulle iso juttu oli Kiina, mutta se vaihtui aika nopsaan Japaniin. Niinpä on ihan huikeaa päästä vihdoin näkemään ja kokemaan maan tapoja maassa itsessään! Jännittävää nähdä, tuleeko eteeni jotain kulttuurillisesti yllättävää! Odotan niin paljon maisemia, temppeleitä, museoita, arkkitehtuuria ja kaikkea Suomeen verrattuna erilaista!


Teemakahvilat

Olemme suunnitelleet mm. Haikyuu, Card Captor Sakura, @Home café ja Milkyway -kahviloihin menoa! Lisäksi käyn yksin testaamassa (nezzua ja nuukua cringetti ajatus liikaa :D) myös butlerkahvilan. Haluan testata niin monta erilaista teemakahvilaan kuin vain ehtii ja budjetti sallii!


Shoppailu


No siis. Oletan, että tulen takaisin tyhjän lompakon ja täysien laukkujen kanssa. Animekrääsä, vaatteet, animekrääsä, tussit, tarrat, animekrääsä, laukut ja animekrääsä kiinnostavat nyt näin esimerkiksi.Ruoka


Ylipäätään ulkomaille mennessä paikalliseen ruokaan tutustuminen on ihanaa, Japaniin mennessä se on extraihanaa! En malta odottaa kaikkien herkkujen syömistä Japanissa! Pääsen maistamaan varmasti asioita, joita en ole ennen edes suuhuni pistänyt.Animejuttuja

Odotan paljon sitä, miten helposti pääsen toteuttamaan erilaisia animeharrastuksen osa-alueita. Shoppailun, eventtien ja stagen lisäksi tarkoituksena olisi vierailla muutamissa animeista tutuissa paikoissa!

Eniten jännittää...


sen vähäisenkin 

Itsetunnon romahtaminen

Vihaan pituuttani ja olen aloittanut vihaamaan kasvojen piirteitäni entistäkin enemmän. Lisäksi ihoni on ollut nyt jatkuvasti huonossa kunnossa säävaihteluiden, stressin ja hormoneiden takia. En millään täytä japanilaisia kauneusihanteita, jotka ovat myös lähellä omiani. Jännittää, kuinka useasti tulen illalla itkemään, koska olen koko päivän nähnyt pieniä, siroja ja tyylikkäitä paikallisia. Tiedän jo, miten tunnen itseni läskiksi kun joudun vaatteissa ottamaan suuria kokoja. Vihaan tunnetta, kun näen muiden pään yli. Yritän valmistaa itseni ja häivyttä tyhmät, järjettömät ajatukseni parhaimman mukaan, mutta tämä ahdistaa minua kaikista eniten. Miten kestän itseäni Japanissa, kun en kestä edes kotona yksin ollessani katsoa itseäni varsinkaan meikittä ja höntsyissä?

Japanilaisten ajatukset ulkomaalaisesta

Pelkään, että mokaan jotain isosti, ja kaikki ajattelevat "huoh tommonen bakagaijin, menis kotiinsa". Tiedän, että minua kohtaan käyttäydytään varmasti hyvin, mutta tiedän myös, että pään sisällä kulkevat mietteet ovat ehkä ihan erilaisia. Jännitän myös esimerkiksi miten muut ulkomaalaiset käyttäytyvät stagea katsoessa (sinne ei  nimittäin niin vaan mennä katsomaan esitystä samalla ajatuksella, kuin menisit vaikkapa Suomessa), sillä minut ympätään heidän kanssa samanlaisiksi.

Missaanko jotain?

En osaa Japania kauhean hyvin. Ymmärrän puhetta ihan ok (esim. just stageissa pysyn mukana hyvin!), mutta oma puheentuotto lukemistaidosta puhumattakaan ovat jähmeitä. Tiedän, että saisin sitä enemmän matkasta irti, mitä enemmän kieltä osaisin.
Mietin myös, jos aika jää kesken, olen tosi väsynyt ekoina päivinä tai jos tulenkin vaikka kipeäksi! Tämä ei tosin ole niin suuri pelko, sillä tämä ei ole once in a lifetime reissu, kyllä sinne Japaniin uudestaankin pääsee!

Miten toteutan treenaamisen Japanissa?

Olen tällä hetkellä melko hyvässä fyysisessä kunnossa, ainakin omalla mittapuullani. Toivon, että saisin pidettyä jonkinlaista aktiivisuutta yllä myös Japanissa. Etenkin kun tiedän jo valmiiksi, että tulen syömään siellä epämääräisemmin. Olisi sääli palata Suomeen ja todeta, että kaikki tekeminen on vaikeampaa.

Kotiin paluu

Onko sieltä oikeesti pakko lähteä?
En varmaan tule kirjoittamaan tänne enää enempää aiheesta ennen matkaa. Twitterissä (@brovvnies) voi seurata minua ja tagilla #korppireissu löytyy meidän kaikkien matkafiilistelyä!

OLEN NIIN INNOISSANI, ETTEN MALTA ENÄÄ ODOTTAA MATKAA!!!


2 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa! Odotan innolla mitä kirjoittelet reissusta. :D Pääsisipä joskus itsekin Japaniin. ;_;

  Ja älä inhoa pituuttasi, musta kaiken pituiset ihmiset on upeita! Oon itse tosi keskiverron pituinen suomalainen, niin mulle ei oo kehittynyt mitään ihmeellisiä mielipiteitä. Oon niin tottunut että osa ihmisistä on mua paljon pidempiä ja osa paljon lyhyempiä ja se on ihan ok. :D Japanilaiset on luonnostaan paljon pienempiä ja sirompia ja sille ei voi mitään. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä varmasti pääsetkin! 💪🏻 Toivottavasti saan kirjoitettua jotain kivaa matkasta sen jälkeen.
   Joo, toi pituusajatus on ihan tyhmä. Vielä kun mun aivot uskois sen!

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥