tiistai 14. marraskuuta 2017

Tältä kaudelta katson näitä

Syyskautta mennään animerintamalla ja olen iloinen, että pitkästä aikaa pääsen kirjoittamaan lyhyitä pätkiä animeista, joita tällä hetkellä katson! Näin kauden keskellä osaan sanoa jo vähän ajatuksia suurimmasta osasta sarjoista, mutta en vielä tiedä lopullista mielipidettäni. Minusta se on vaan hauskaa, sillä silloin tämän postauksen lukijalla on mahdollisuus vielä tutustua sarjaan kun se on on-going ja ilman minun kiveen hakattua näkemystä animesta. Periaatteessa tässä olisi myös mielestäni mahdollisuus keskustelulle kun kaikki on vielä niin avointa, mutta nykyisessä blogimaailmassa en usko tämän tapahtuvan. 🙈 Minut saa toki yllättää!


Sangatsu no Lion 2nd season / 3月のライオン 第2シリーズ


Olipa kiva, että Sangatsu no Lion sai nyt jatkoa! Tuntui, että olisi palannut kotiin kun laitoin ensimmäisen jakson pyörimään. Viime kauden loppu oli minulle hiukan pettymys, sillä mielestäni siinä keskityttiin liikaa Shimadaan. Onkin ollut ilo huomata, että nyt juuri päähenkilö Kiriyama ja siskokset ovat saaneet paljon aikaa omaan tarinansa etenemiseen. Tai ehkä enemmänkin hahmokehitykseen?

Mulle parasta tässä sarjassa on ehkä se, miltä se näyttää ja kuinka pienillä eleillä se osaa välillä kertoa tarinaansa. Myös tunnelmanluonti on mahtavaa. Tätä katsoo viihteen lisäksi taideteoksena. Katsoin tätä viime viikonloppuna kun odottelin yökylässä olevien kaverien heräämistä. Kun yksi heistä sitten heräsi ja tassutteli huoneseeni hän kysyi "onko toi leffa?" Se kertoo mielestäni siitä, että tän animen ulkoasu ei ole ihan perus viikottain ilmestyvän sarjan tapaista. Suosittelen siis!


Ballroom e youkoso / ボールルームへようこそ


Tämähän on alkanut jo aiemmin, mutta on edelleen on-going joten pääsee tälle fiilistelylistalle!

Odotin Ballroom e youkoson alkamista jo ennakkoon, enkä onneksi pettynyt sarjaan sen alettua. Ei ole monia urheiluanimeita, joista olen tykännyt paljon, mutta Ballroom e youkoso kuuluu kyllä niihin tykättyihin! Syitä ovat hahmojen ihanuus, laji tulee kunnolla esitetyksi ja on olennainen osa tarinaa ja noh, tarina on ylipäätään hyvä. Olen iloinen, että tällainen ei niin tunnettu laji tulee myös esitetyksi. Mielestäni urheiluanimen onnistumisesta kertoo myös se, kuinka mielenkiintoiseksi se saa lajinsa tehtyä. Itselleni on jäänyt jokaisen jakson jälkeen tunne, että voi kunpa olisin taas tanssitunneilla (vaikka en ole paritanssia siis harrastanutkaan)! Todella mukavaa on myös se, että hahmokaartiin kuuluu sekä tyttöjä että poikia ja se on muutenkin monipuolinen.

Edelleenkään tosin en tiedä mielipidettäni ylilyövistä anatomisista ratkaisuista. Ne korostavat tanssiliikkeitä ja vartalon asentoja hyvin, mutta näyttävät... rumilta. Toisaalta tyyli on kuitenkin persoonallinen ja osa sarjan ilmettä. Missä muuallakaan voisi iloitella asennoilla, joihin ihmiskeho ei oikeasti taivu, kuin animaatiossa?


Blend S / ブレンド・S


Jos Sangatsu no Lionia katson taideteoksena, tätä katson viihteenä. Blend S tuo minulle hyvän mielen ja sitä katsoessa ei tarvitse pohtia, tulkita tai ajatella liikaa. Kunhan vain keskittyy söpöilyyn! Muhun iskee tämmöset hahmotyyppeihin ja animenörtteysläppään nojaavat sarjat ja Blend S onkin molempia todella vahvasti! Pidän tässäkin sarjassa siitä, että vaikka sarjan focus on "söpöt tytöt tekemässä söpöjä asioita" on mukana myös jätkiä, joilla on oikeasti luonne ja he ovat vielä ihan kivoja hahmoja.
 Oletteko muuten jo nähneet tämän sarjan op:sta tehtyjä memejä?

Himouto Umaru-chan R / 干物妹!うまるちゃんR


Jee jee jee Umarun toinen kausi! ♥
Tässä on todella paljon samoja tekijöitä kuin Blend S:ssä ja siksi tykkäänkin Umarusta. Sarjan sivuhahmot ovat saaneet lisää kuoria luonteisiinsa sitten ensimmäisen tuottarin. Sarjan päähenkilö on taas pysynyt ihanana itsekkäänä itsenään. Eniten nautin Umarun ja Taihei-isoveljen välisestä vuorovaikutuksesta.
JA TOI ED!!!!

Osomatsu-san 2nd season / おそ松さん 第2期


Mulla oli melko löyhät perusteet aloittaa katsomaan Osomatsua uudestaan: tiedän, että tästä puhutaan, joten haluan pysyä kärryillä ja ekan kauden jotkut vitsit olivat ihan hauskoja. Täytyy valitettavasti sanoa, että tokalla kaudella olen toistaiseksi nauranut vaan ekan jakson jollekin jutulle, jota en edes enää muista. Visuaalinen ilmehän Osomatsussa on hauska, mutta valitettavasti minulle sarja ei tarjoa juuri mitään. Tuntuu kukkahattutädiltä kun sanon, että jatkuva väkivaltahuumori yhdistettynä kakkavitseihin ei vaan naurata. En nyt yritä mitenkään tässä puoltaa omaa huumorintajuani sillä myös minä nauran kakkapissatissihuumorille, jos se on eri tavalla toteutettua. Olen varma, että ehkä tästä löytyy vielä joku läppä, joka naurattaa, joten aion katsoa sarjan loppuun asti. 
...vaikkakin aina kun varsinkin Dayon ja Dekapan astuvat ruutuun astelisin mieluummin tulisien legojen päällä.

Just Because!


Tätä olen ehtinyt katsomaan vasta kahden jakson verran, joten toistaiseksi mielipiteen sanominen on vaikeaa. Sarja on kuitenkin pelkistetysti kaunis ja hahmojen ajatukset tulevaisuudesta samaistuttavia. Se tuntuu myös hyvällä tavalla arkiselta ja realistiselta. Just Because! nojaa tarinassaan hahmoihin ja niiden välisiin suhteisiin. Toivon kovasti, että sarja tarjoaa tarinassaan riittävästi käänteitä, ettei se muutu tylsäksi.

Osake wa Fuufu ni Natte kara / お酒は夫婦になってから


Tämä on lyhäri alkoholinjuomisesta. Joo-o luit oikein. Mutta tiedättekö mitä, ihme kyllä tämä ei ole mitään järjetöntä känniääliöhuumoria vaan itseasiassa ihan söpöä! Päähenkilönä ovat Chisato ja hänen miehensä Sora. Yleensä jaksossa Chisato tulee kotiin, Sora valmistaa tälle jonkun drinkin ja sitten Sora ihailee söpöä höpsöä vaimoaan. Ei mitään maata mullistavaa, mutta kolme minuuttia on juuri sopiva aika tämmöselle hölmölle välipala-animelle. Sarjassa muuten neuvotaan miten siinä näkyvät drinkit tehdään. Mukana on myös alkoholittomia versioita!


Näiden lisäksi katson tällä hetkellä Aggressive Retsukoa (lyhäri, jatkunut jo kauan, rakastan) ja muutamia muita kesken jääneitä sarjoja aiemmilta kausilta. Tarkoituksena olisi myös aloittaa ainakin Mahoutsukai no Yome ja ehkä myös Kino no Tabin uudempi versio. 

Suositteletteko vielä jotain muuta tältä kaudelta? 
Mitä mieltä olette minun katsomistani animeista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥