tiistai 17. lokakuuta 2017

Tracon 2017 – Haikyuu!! Smashup -esitys

Harmi, että Traconista on vierähtänyt jo ikuisuus varsinkin kun postausta on ollut muutenkin hankala kirjoittaa! Minulla on niin paljon tunteita ja sanottavaa, etten loppujen lopuksi osaa sanoa oikein mitään paitsi "asdfgghsfdhgdfs" tai sitten pidän monen tunnin monologin Haikyuusta, Kageyama Tobiosta, Rintamasuunnasta, väliaikashowsta ja siitä miten kaikki on ihanaa. Eli nyt tiivistys on tarpeen.

En ehtinyt tekemään Traconista minkäänlaista postausta ennakkoon, joten on paikallaan varmaan myös vähän valaista, mitä sinne ylipäätään menin tekemään. Pääjuttuna oli siis pitää lauantai-iltana animevisaa taasen Mein kanssa ja sunnuntaina esiintyä cosplaykisojen Haikyuu-väliesityksenä osana Rintamasuuntaa. (video esityksestä postauksen lopussa!) Oikeastaan muuta ei suuremmin ehtinytkään tekemään, sillä molempiin liittyi valmisteluja enemmän ja vähemmän.

Viikonlopun cossit olivat näin biased:


Eli hupsista olin Kageyamana koko viikonlopun!
Ensimmäinen kerta kun pidin conissa ostopukua (olin tietenkin pitänyt cmv:llä tota pelipukua jo)! Lauantain gakuranissa spesiaalia oli vielä se, että puku oli ostopuvun lisäksi vielä lainassa oleva puku (Kiitos Yoosteippi!) sillä päätös koulupoikien cossamisesta lyötiin lukkoon Emmin kanssa edeltävänä lauantaina.


LAUANTAI

Aikaa lauantaina meni välishown harjoitteluun, visalappujen tulosteluun (Yukiin tulostettiin liian vähän, Traconiin liikaa ja unohdettiin vielä ylimääräiset luentoluokkaan meidän visakynien lisäksi. Nolottaa.) ja muuhun visasäätöön, myyntisalissa ja taidekujalla käymiseen, meidokahvilavierailuun sekä tietysti itse visan pitämiseen.


Pitäisiköhän nämäkin asut joskus kuvauttaa?Pyysin coolia poseerausta kaikilta.


Meidän visa ei ollut siis ihan tavallinen animevisa, vaan "hullut kierrokset" -visa, joten visailu hoitui vähän erikoisimmilla tavoilla.
Ohjelmakuvauksessa mainittujen kategorioiden lisäksi meillä oli mukana suomeksi "käännettyjä" nimiä, paintilla vasemmalla kädellä ja touch padilla piirrettyjä kuvia ja outoja muutaman sekunnin videoita, missä esimerkiksi figuuri tiputetaan lattialle ja sen osat sinkoavat sinne tänne. Että arvaapa siinä sitten mikä hahmo ja mistä sarjasta.
Ei vaan, visan olimme jälleen tehneet helpoksi ja tuntui, että visailijoilla olikin iloinen ja rento mieli ohjelmassamme! Ainakin välillä saimme aikaiseksi naurua ja se oli tosi mukavaa. Ylipäätään visan pitäminen meni todella vaivattomasti ja ilman jännitystä. Saatiin myös kivaa palautetta ohjelmamme jälkeen! Kiitos, jos olit visailemassa! ♥

Visasta sitten äkkiä nukkumaan, sillä aamulla oli välishown kenraalien takia aikainen herätys.


SUNNUNTAI

Näin jälkeenpäin tuntuu, että koko sunnuntai on puuroutunut yhdeksi mössöksi ja on todella vaikea muistaa, mitä olen silloin tehnyt. En muista tehneeni juuri mitään kenraaliharkkojen, syömisen ja esiintymisen lisäksi. 

Selvennykseksi siis vielä: olen osa esityksiä/cmv:itä tekevää cosplayryhmä Rintamasuuntaa ja meillä sekä Lume Cosplaylla ja Operaatio Fredrikillä oli yhteinen Haikyuu!! väliaikashow Traconin sunnuntaina. Viime Traconissa aloitettiin valmistelu kunnolla ja nyt sitten vuosi myöhemmin esitettiin se. Töitä on nähty tämän eteen ihan huima määrä!

Viime vuonna ennen Ouran-esitystä kävi minulle erikoinen juttu, enkä pystynyt nukkumaan yöllä vaan heräilin jatkuvasti! Onneksi nyt olin taas normaalimpi minä, enkä jännittänyt juuri ollenkaan paitsi siinä kohti kun esityksen ääniraita pärähti käyntiin ja odotin lavan takana Rintamasuunnan esiintymisvuoroa. Musta tuntuu, että kuiskailin liikaa vielä esityksen kulkiessa omana itsenäni ja jätin hahmoon syventymiseen aikaa ehkä Lumen cmv:n verran. Harmittaa jälkikäteen vaikka tietysti olin syventynyt hahmooni vuoden verran näin muuten, joten aika rutiinilla se Kageyamaus tuli jo tossa vaiheessa. Eikä sillä, kyllä Kageyama oli mulle erittäin tuttu poika jo valmiiksi. 

Bäkkärihengauskuvia!
Edelleen on todella etuoikeutettu olo, että pääsin tekemään taitavien Rintsulaisten lisäksi näin ison monitaitajien joukon kanssa showta. Oli mahtavaa! ♥

Mun piti ottaa selfie kaikkien kanssa.
Kävi niin kuin arvasin. En ottanut.


Bäkkärikuvien jälkeen heti itse asiaan! Muutama lavakuva Rintsun osuudesta ja lopun yhteisestä koreosta!


Kuvat: Mikael Peltomaa / Elderx


Esityksen sen puoleen näet tästä
(klikkaile koko näytölle ja hd:lle!)


Haikyuu-projektit ovat olleet mulle yhtä itkua. Lavalla esityksen lopuksi kumarruksissakin olivat kyyneleet lähellä, mutta olin niin sekaisin onneen ja haikeuden välimaastossa, etteivät tunteet vielä siinä kohti tulleet pintaan.

Mutta ai että, heti kun olin bäkkärin pimeydessä niin parkuminen alkoi. Ja monesta syystä!
Olin mokaillut lavalla, vaikkakin pienesti, mutta piru vie tää on mun tähän astisista tärkeistä Rintsu-esityksistä se tärkein ja halusin sen menevän täydellisesti! Mun keho ei yhdessä kohtaa pysynyt laskuissa mukana ja yhdessä kohtaa tein liikkeen väärin. Lavaveto oli mulle tavallista huonompi veto ja se harmitti. Toinen syy oli se, että nyt tämä mulle niin niin niin rakas projekti oli loppu. Viimeinen kerta, kun tuota koreota vedettiin. Ilon itkun syitä oli taas se, että tää oli niin upeaa. Monta ryhmää teki näin ison shown yhdessä! Yleisö tuntui tykkäävän! Tää oli Haikyuu!! -esitys! Kaikki toteutti mun lempihahmoja niin hienosti ja taitavasti! Oltiin lavalla ja lavalla olo on IHANAA! Oon niin ylpeä meistä! Sain olla tässä mukana! Sain olla yks mun rakkaista hahmoista! Nää ihmiset on mulle niin rakkaita! Haikyuu on mulle niin rakas ja Kageyama ja Hinata ja Karasuno ja HAIKYUU! Asdfgghsfdhgdfs!!!


Onneksi vieressä nyyhkytti myös Hinata eli Emmi.


Todistusaineistoa.Lopun päivästä vietin "sielu on jättänyt ruumiini" -tilassa enkä osannut tehdä mitään fiksua tai puhua mitään fiksua. Olin vähän niin kuin omassa kuplassani. Joten eipä mulla toisaalta ole tämän enempää kommentoitavaa.


Emmiltä myös Tracon pähkinän kuoressa.

Tarkempia juttuja esityksestä löytyy Rintsun somesta Facebookista & Instasta & Twitteristä. Youtubesta löytyy myös muutama vlogi esityksen tekoon liittyvistä asioista. Behind the scenes yms matskua latautuu hiljalleen someen, joten jos kiinnostaa kannattaa seurata!

Traconin jälkeen olen taas painanut sydämeeni kaikki tapahtumassa saadut kommentit esityksestä että sitten netistä myöhemmin luetut. Olen myös tulostanut ne, sillä edelleen Rintsun saama palaute nostaa minut mistä tahansa kuopasta ylös. Yleisöä viihdyttämään on tultu, joten on ihanaa kuulla, että siinä on onnistunut! Kiitos siis ihan jokaiselle kommentille, ne ovat minulla tallessa tavalla tai toisella ja merkkaavat paljon! ♥

No niin, mitäs sitten Traconissa tapahtui näin muuten? Linkitä oma postauksesi, jos sinulla sellainen on! Tai vaikka instakuvia, vlogeja, mitä vaan! Katsoitko meidän esityksen/olitko mukana visassa? Mitä mieltä niistä olit?
Oliko postaukseni muuten tarpeeksi kattava vai olisitko kaivannut enemmän yksityiskohtia? Mulla on liian pitkien ja tylsien conpostausten kammo. 😂

Kiitos kun luit! ♥

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kiteytetty postaus! Tätä oli ilo lukea! Miulla oli sinä viikonloppuna isot syntsy bilret jotrn vähän unohin koko conin vaikka melkein kaikki conittaja kamut oli siellä menossa :'D hah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos tuntui sopivalta tiivistykseltä! Onnittelut näin reippaasti jälkeenpäin! 😂 Kyllähän sitä sietääkin conit unohtaa oman juhlahumun keskellä.

      Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥