lauantai 11. helmikuuta 2017

Vuosi 2016

Olen kirjoittanut tän tekstin silloin, kun olin vielä joululomalla. Siitä on kuusi viikkoa ja nyt sain vasta viimeisteltyä tämän. Alkuvuodessa kuitenkin eletään, joten vuoden koonti tässä vaiheessa ei ole ehkä vielä liian myöhäistä!
Vuosikatsaus taas Vihkon kanssa! Vuodesta 2015 en tehnytkään tällaista, joten nyt on taas ihan virkistävää olla tän homman parissa, vaikka melkoinen työ olikin skannata ja säätää kuvien kanssa. Mainitsin Vihkon edellisessä postauksessa ja olen puhunut siitä aiemminkin, mutta kerrataanpa mistä oikein on kyse. Vihko on asia, jota kuljetan lähes aina mukanani ja joita minulla on ollut jo monta vuotta. Niihin piirrän, kirjoitan ja liimailen kaikenlaista, mutta mikä tärkeintä niihin saavat myös muut tehdä mitä tahansa (esim. Vihkon sivulle on laskettu lasi, jonka pohja on märkä, jotta siitä jää kuva). Vihko on minulle mukana kiertävä, kaikille avoin vieraskirja-päiväkirja.

Skannauksessa kävi hassusti. Olin vahingossa jättänyt A5 asetuksen päälle, joten kuvat leikkautuivat erikoisesti. Huomasin tämän vasta kun olin jo skannannut kaikki, enkä jaksanut vetää samaa skannausrundia enää uudestaan. Tämän takia kuvia ei loppujen lopuksi ole niin montaa, sillä osa karsiutui jo rajauksensa takia.

TammikuuNämä sivut ovat Desucon Frostbitestä, täältä taas löytyy tekemäni postaus aiheesta. Muuta tammikuulta on kuva kovasta pakkaspäivästä kun kiipesimme kavereiden kanssa lintutorniin ja kahvilassa piirretyt kuvat (esimerkiksi parannussiilit, sillä olimme kaikki jonkin tason flunssassa). Koko vuoden 2016 oon ollut tosi paljon töissä, joten vihko on sinänsä täyttynyt hitaasti. Musta myös tuntuu, että kaikki alkaa hiljalleen jo tylsistyä mun maaniseen "TEE JOTAIN MUN VIHKOON" -hokemaan, joten kaikista tapahtumista sinne ei edes päädy mitään.

HelmikuuHelmikuussa oli tietenkin Yukicon, jossa työskentelin cosplaymammana. Kaikki melkein oleellinen näkyy skannauksissa. Vihkossa ei muuten ollut edes mitään muuta helmikuulta. Postaus Yukista täällä!

Maaliskuu


Ystäväni oli muuttanut vuoden alussa ja käytiin katsastamassa vihdoinkin maaliskuussa kämppä kalustettuna. Maaliskuussa muita tapahtumia olivat Rintsuharkat (ofc), japanin tunnit ja viimeisen työharjoitteluni alku. En muista juuri mitään alkuvuodesta, sillä viikot ovat olleet todella kiireisiä.

Huhtikuu


Ai jaa, tää oli sitten ainut juttu, josta skannaus päätyi tänne? Huhtikuussa oli myös Cosvision, postaus täällä
Mullehan kävi 2015 joululomalla niin, että kun nostalgisoitiin aikanaan J-rockia kuunnelleiden kavereiden kanssa vanhoja bändejä ja artisteja, totesinkin yhden bändin(/sooloprojektin miten tätä nyt kutsuu) tosi kivaksi! Ayabien, Versaillesin ja Ancafen jälkeen kysyin et miltä se Yasu kuulostikaan ja kun kaverit pistivät soimaan, olin myyty.
En oo siis koskaan ennen kuunnellut (oma-aloitteisesti) J-rockia tai tykännyt siitä, mutta näin vain Acid Black Cherryn Yasun heleä ääni vei minut mukanaan 10 vuotta myöhemmin. Voi olla, että jos olisin jo teininä antanut näille mahdollisuuden, olisin tykännyt. Eli eipä siinä sitten kun kaikkea mahdollista fanikamaa tilaamaan. Huhtikuussa sain vihdoin 16.3. ilmestyneen uuden karhean live DVD:n, joka on ollut kovassa kulutuksessa sen jälkeen.

Toukokuu
Toukokuussa tietenkin oli vappu ja lisää Rintsuharkkoja. Sen lisäksi kävin vanhemmilla kylässä ja äiti kävi puolestaan meillä. Kissakahvilassa vierailimme kun äiti oli meillä, kukat haettiin puolestaan silloin kun me olimme vanhemmilla. Jonkun takia muistan kukkienhakureissun todella selkeästi ja se on painunut mieleen mukavana muistona, vaikka silloin tosiaan vain haettiin kukkia, syötiin jätskiä ja ajettiin kotiin. Toukokuussa kävin viimeistä kertaa kunnolla lapsuudenkodissani. Pian sainkin tietää, että sille on löytynyt ostajat ja seuraavan kerran kun kävin olikin kaikki pahvilaatikoissa.

Kesäkuu

Kesäkuun olin töissä...silloinkin kun menin Desuconiin. Olin Desussa kuitenkin ensimmäistä kertaa meidoilemassa ja kokemus oli todella kiva! (postaus Desusta)

Töistä huolimatta pääsin kesäisiin tunnelmiin, sillä muutaman päiväkotivuoron lisäksi päätyöni kesällä oli pitää huolta herra 3v:stä ja keksiä kaikenlaista kehittävää puuhasteltavaa (vanhemmat tiesivät, että olen lto, joten paineita kasvattavalle toiminnalle oli vaikka oltiinkin "kotosalla"). Retki Korkeasaareen oli oikeasti todella hauska ja kesäinen sekä lisäksi meille sattui kesälapsen kanssa ihan mahtavan hyvä päivä mennä eläimiä katsomaan! Kävimme myös leikkipuistoissa, söimme jätskiä, leivoimme, retkeilimme pienessä lähimetsässä, heittelimme vesi-ilmapalloja ja askartelimme sekä tanssimme sisällä sadesäällä. Oli melkoinen lapsuuden kesäkuu sillä erotuksella, että olinkin itse aikuinen.

Kaksi viimeistä kuvaa kesäkuulta ovat vanhoja muistoja, jotka löytyivät lapsuudenhuoneestani kun olin pakkaamassa tavaroita muuttolaatikoihin. Yksi kesä meillä oli kavereiden kanssa kesätehtäviä, joita piti nostaa purkista aina kun edellinen oli toteutettu. Se, joka sai toteutettua eniten tehtäviä, sai muiden kustantaman jättisuuren jätskiannoksen. Haluan tehdä tämän joku kesä uusiksi!

Heinäkuu

Myös heinäkuussa olin töissä ja sitten olin pari viikkoa Jyväskylässä vanhempia tapaamassa. He asuivat kesän tätini tyhjällä asunnolla uuden talon olleessa vielä vaiheessa ja noh... kokemus ei ollut järin hyvä. Meillä oli niin ahdasta, kaipasin koko ajan lapsuudenkotiini eikä ystävien tapaaminen ollut helppoa enää sijainnin ja kaikkien vaihtelevien työaikataulujen ja muiden menojen puolesta. Yleensä aamulla pakkasin reppuuni kaiken oleellisen (juomapullo, sateenvarjo, vihko, penaali, kuulokkeet, matkalaturi, lompakko, puhelin) ja menin pyörimään keskustaan siinä toivossa, että päivän mittaan keksisin jotain tai pääsisin jonnekin. Monena päivänä satoi.

Ymmärrätte jo varmaan, miksei heinäkuusta ole kuvia.

Elokuu


Elokuu oli paluu arkeen ja töihin päiväkotiin. Kävin siskoni kanssa Korkeasaaressa ja katsomassa mielestäni hiukan erikoisen lastenleffan Lemmikkien salaisen elämän, johon en kyllä oman 3-4 vuotiaiden ryhmäni kanssa lähtisi. Myös ystävämme Ella muutti meille hetkeksi asumaan ja se oli todella hauskaa! Elokuussa oli kahdet viikonlopun Rintsuharkat, joista toiset olivat kenraaliharkat! Kuvassa näkyy osa Rintsulaisten viime hetken kommenteista ennen Traconia.

Alakulmassa oleva Yukicon-juttu on muuten käymässä toteen! Eiköhän siitä sitten lisää myöhemmin.

SyyskuuTapahtuiko syyskuussa muka jotain muutakin kuin Tracon, Rintsujuttuja ja se, että aloitin lentiksen? Vastaus: ei ainakaan mitään mainitsemisen arvoista. Näistä sivuista tulen super hyvälle mielelle! ♥

Lokakuu

Lokakuussa oli Desutalks, vietettiin tietenkin paljon aikaa Ellan kanssa kun hän oli viimeisiä päiviä meillä ja sitten oli Rintsun tulevan esityksen tarkempi suunnittelumiitti.

Marraskuu


Marraskuussa olikin jo ekat Rintsun tulevan esityksen koreoharkat! Kävelin harkkoihin ja sillon satoi ihanan hitaan uneksuen lunta isoina hiutaleina. En erityisemmin pidä talvesta, mutta täytyy myöntää, että silloin oli kaunista. Rintsuharkat jättivät tietenkin superinnostuneen mielen ja meinasin suorastaan haljeta innostuksesta!

Käväisin Jyväskylässä, myös Jyväskylästä kotoisin oleva kaverini käväisi täällä. Luin Harry Potter ja kirottu lapsi - kirjan. No jaa, se oli kait ihan ok.

Skannattu kuva vihkosta kertoo, kuinka innoissani olin kun sain kutsun pelaamaan lentistunnilta tuttujen kamujen kanssa! Ekan kerran jälkeen jäin miettimään, että olinko ärsyttävä kun olin niin innostuspärinöissäni, mutta ehkä en ollut...? Ollaan jo paljon paremmin tuttuja kuin marraskuussa!
Nii ja äiti oli meillä ja mentiin Kiasmaan ja vietettiin muutenkin ihanan rentouttavaa aikaa!

Joulukuu

Joulukuussa oli aikaa ystäville! Oli synttäreitä, taas Rintsuharkat (jossa tehtiin perinteiset sydänlaput, jotka on vaan täynnä kehuja!) ja menin Jyväskylään lomalle näkemään siellä päin olevia ystäviä.Tässä tiivistettynä vuosi 2016. Vihkosta ei heijastu se, miten kiireinen vuosi on ollut. Olen ollut koulussa, työskennellyt ja tehnyt opparia koko ajan. Syksyllä onnekseni mulla oli enemmän vapaa-aikaa ja sain pitkän tauon jälkeen hiukan enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseäni. Lentiksen aloittaminen oli tosi suuri juttu tänä vuonna. Hyvä vuosi oli!

1 kommentti:

  1. Tää vihko idea on tosi kiva! Varmasti kiva sit mummelina selailla ja muistella mitä on tapahtunut 💝 ite teen ainakin sen takia valokuvakirjoja!

    VastaaPoista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥