keskiviikko 19. lokakuuta 2016

ENNEN OLI KAIKKI PAREMMIN!!1! (myös blogit)

Nostalgisointi ja muistojen kultaaminen jatkukoon! Olen nimittäin melko tylsistynyt blogielämään nykyisin. Kerronpa miksi.

Blogit tuntuvat tätä nykyä niin persoonattomilta. Ennen ne olivat sekalaisia leikekirjoja kirjoittajansa elämästä tai kirjoittajan valitsemasta aiheesta. Nykyään (oli blogin aihe sitten tyyli, ruoka tai vaikka veneily) tuntuu, että blogeissa on lähinnä järjestelmäkameralla otettuja, vähintään 45 minuuttia aseteltuja teennäisen täydellisiä kuvia. Mielestäni tämä ei ole blogien pointti, ellei kyseessä ole valokuvausblogi. Jos haluan katsoa kauniita, aseteltuja kuvia, menen etsimään niitä esim. Flickrista.


Esimerkit ei oo parhaat mahdolliset, mut nää löytyi ekana...
Ensimmäisten hiukan parempien kännykkäkameroiden aikaa. Näitä tämän tyyppisiä kuvatuksia oli blogeissa esillä silloin kun bloggaaminen alkoi yleistyä ja minusta ne olivat vain ihanan lämpimiä ja arkisia. Hyvin saa selvää, vaikka ei oo HD.
Miettiessäni, että täytyy kirjoittaa pahoittelut pikku-Mamiasta huomasin, että molemmissa kuvissa esiintyy sama huppari.


Tekstin ja kuvien tasapaino on useilla blogeilla jo ennenkin ollut hukassa, mutta tuntuu, että nykyään tämä on vain entistä pahempi ongelma. Blogeissa on hirveästi postauksia, joissa on ison isoja teräväpiirtokuvia ja kolme lausetta tekstiä. Vastapainona ovat blogit, joissa tekstiä on pitkät litaniat höystettynä ehkä yhdellä kuvalla jostain tekstin kannalta epäoleellisesta asiasta. Some-pohjia on nykyään paljon ja kannattaakin pohtia, mikä paikka sopii parhaiten lataamallesi sisällölle. Jos haluat lähinnä postata kuvia, niin valitse mieluummin esimerkiksi Instagram tai Tumblr. Mitä näitä nyt on.

Muut somet ovat tietenkin aikalailla vieneet blogien paikan. Ymmärrän varsin hyvin, että facen, instan, snapin, youtuben, twitterin, vinen jne. lisäksi ei tee mieli kaiken kukkuraksi päivittää blogiakin. Itselläkin on ongelmana, että blogissa kiertää helposti samat kuvat ja jutut kuin muussakin somessani. Harmillista, sillä blogit ovat mielestäni todella ihana asia, joilla olisi mahdollisuus kuitenkin olla erilainen lisä muun sosiaalisen median maailmassa.

Blogeissa kommentoidaan nykyään todella vähän! Ennen 20 seuraajan blogi pystyi saamaan jopa 10 kommenttia postaukselleen. On häkellyttävää huomata, että näinä synkkinä aikoina edes useamman sadan seuraajan blogit eivät saa täyteen kymmentä kommenttia. Tähän varmasti myös vaikuttaa muu some, jossa tuleekin juteltua niin paljon, ettei blogeihin enää jaksa lätistä. Itsellänikin on kommentointi etenkin viime aikoina jäänyt nollaan. Sääli, sillä olen useamman ajatuksia herättävän postauksen löytänyt ja jättänyt jonkun abstraktin "kiireen" takia kommentoimatta. Hyi minua.

Screenshotti vuodelta 2009 juuri taipaleensa aloittaneesta blogista.
Postaus oli ihan peruskauraa: kuulumisia, uusien kenkien esittelyä.


Tiivistettynä: kaipaan elämänmakuisia, kirjoittajiaan kuvaavia, epätäydellisiä, keskustelevia blogeja! 


Millaisista blogeista sinä pidät?Loppukevennykseksi kuva johon törmäsin, kun etsin vanhoja puhelinkuvia. Tältä näytti yksi ensimmäisistä kamerapuhelimistani, joilla blogiini kuvia napsin.
Miksen enää koristele puhelimia villisti, voisikin olla mulla pohdinnassa seuraavaksi. 

6 kommenttia:

 1. Oon itekin huomannut että blogiskene on jotenkin kuollut... Muistan vielä kun yläasteella ollessani luin innoissani montaa blogia, mutta hiljalleen niiden kirjoittajat lopettivat. Nykyään on vaikea löytää mitään suomalaista anime/cosplay yms blogia jota en jo lukisi. :'D Samoin suomalaiset lolita- ja gyarublogit (joita innokkaasti myös luen) on aika hyvin kuopattu... Tosi suosittuja blogeja on inhottava lukea, kun niistä tulee usein selkeesti esille huomionhakuisuus ja esim. sponsoroidut postaukset ei mua hirveesti kiinnosta. Tykkään siitä että on vähän persoonallisuutta! Ja tottakai "ernublogeissa" se aihepiiri on itseä lähellä. :D Sun blogi onkin yks mun lemppareista, kun kirjotat omalla tyylillä ja mielenkiintosesti arkisistakin jutuista ja osaat herättää keskustelua. ^^

  Tuntuu että mun pointti ehti taas kadota jossain välissä, mutta komppaan sua kyl tosi paljon! Liian täydelliset blogit ei oo kivoja ja kommenttejakin tulee nykyään tosi vähän. ;_;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vaikea löytää (suomalaisia) "ernublogeja" jotka yhä päivittäis ja joita en jo lukis. Ton sponsorijutun unohdinkin mainita! Se on kans ikävä juttu, jos ei blogista löydy juuri muuta sisältöä. Arvostelut on mielenkiintoisia, mutta rajansa kaikella!

   Ihanaa, että tykkäät lukea mun juttuja! Tykkään samoista syistä myös sun blogista! ♡ Mä toivon, että kommentteja tulisi enemmän nimenomaan keskustelun takia ja olisikin ihanaa kuulla erilaisia näkökulmia omiin juttuihin. Tekispä aktiivien blogimaailma joskus paluun...

   Poista
 2. Muistan alakoulu-yläkoulu (oon sen verran sinuu nuorempi hups) ajan, ja ernu blogit! Omaa erilaisuuttaan oli pakko tuoda esiin, ja sen ajan ernukulttuuri. Puffit hiukset, värikkäät pillifarkut, ruutuhuivit ja hassut hatut! Seurasin tätä vierestä 3v vanhemman isosiskon ja netin välityksellä :'D on surullista että kun kirjoitin 15 lukijan blogia 5-7 kemmenttia tuli aina! Nyt 60 lukijan kohdalla 2 kommenttia on jo saavutus. Eihän sitä saisi pitää syynä kirjoittaa mutta kyllä se miestä syö xD

  Mie luen mielelläni blogeja joissa on "vähän niin ja näin" kuvia, joissa näkyy todellisuus. Jos kuvasta vaan saa selvää ni se on jo tarpeeks plussaa.

  :'D nyt on höpöä tekstiä, hyvä jenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samoilla linjoilla! Siis niin ja näin kuvat ovat vaan paljon sympaattisempia ja mielenkiintoisempia!

   Poista
 3. Komppaan sua ja edellisiä, blogiskene tekee jo ei niin hidasta kuolemaa ja se on sääli. Se että kaikki kaupallistuu ja persuunalliset arkiblogit katoaa vie omaakin postaus intoa. Se ettei kommentteja tule, tai ne on jotain anon-hatea siitä etten muka osaa hymyillä oikeesti saa miettimään lukeeko blogia kukaan jota oikeasti kiinnostas tai lukeeko kukaan ollenkaan. Tottakai bloggerista näkee kuinka paljon postaukset saa näyttökertoja, mutta se vuorovaikutus lukijan ja kirjottajan välillä lopulta antaa sen palautteen ja sitä kaipais paljon.
  Mullakin on nyt vähän blogi jäänyt taka-alalle, jotenkin en enää saa höpöteltyä blogiin vaan niitä näitä ja se harmittaa itteäni tosi paljon. Jotenkin kun on oppinu kirjottaa ns. hyviä tekstejä (en tiedä onko ne oikeesti hyviä, tuskin) mut siis semmosia asiallisia, esseemäisiä(?) tekstejä niin semmonen turhanpäivänen lätinä vaan tuntuu tosi valjulta. Tulee helposti semmonen olo ettei kukaan saa tästä mitään irti ja ketään ei kiinnosta jos kirjotan siitä kuinka koulu on perseestä ja äitini ei innostu vegeruuista. Ne on mun arkea ja haluisin kirjottaa suoraan elämästä, mut tosi herkästi tuntuu ettei ketään kuitenkaan kiinnostas ja sit se jää. Sit mulla on pitkiä taukoja ja vaan cosplay höpinää tai pahottelua siitä et oon tylsä. Sekin et pyydän anteeks joka postauksen alussa tuntuu itestäki tyhm,ältä, mut se tulee just siitä kun ei saa mitään palautetta ja sit omassa päässä antaa ittelleen sen negatiivisen "Ei kukaan kommentoinu sun viime postaustakaan, niitä ei kiinnosta, mut ne kyl myös suuttuu jos et bloggaa et reisille menee jokatapauksessa"

  Täst tuliki aika kilometrikommentti ja ajatuskin varmaan hukku. Hups ^^'' Mut siis oon niin samaa mieltä ja kaipaan sitä millasii mun alkuaikojen postaukset oli, kotikutosia, kun en turhaan miettiny mitä teen.~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla kans muiden blogien elämä vaikuttaa omaan blogielämään ja myös tohon kommentointiin.
   Mun mielestä siis ne asiatekstit on myös mielenkiintoisia! Lähinnä kaipaan sen blogin kirjoittajan persoonan näkymistä ja se on mahdollista toteuttaa niin yleisessä höpöttelyssä kuin mielipidejutuissa tms. muissa asiateksteissä.
   Kiitos kilometrikommentista! Ne on ihania! ♥

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥