sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Cosvision 2016

 No jos sitten vihdoinkin kirjoittaisin tästä, eli ihan otsikon mukaan Cosvisionista! Totesin mukavaksi tavan listata miinuksia ja plussia, joten voisin tehdä samanlaisen vedon Cosvisioninkin kohdalla.


Lähtökuopissa!


Kävin yllättävän paljon ohjelmassa Cosvisionissa, ottaen huomioon että japanijutuista minua tosiaan eniten kiinnostaa anime ja vasta sen jälkeen cosplay. On kuitenkin hienoa, että pelkästään cosplayihinkin keskittyvä tapahtuma on olemassa! Kävin katsomassa kaikki pukukisat, CMV-kisan, miksi kukaan ei enää järjestä lavajuoksukisaa? -paneelin, cosplay-meikin ja erikoistehosteiden alkeet sekä luennon cosplaysta mediassa.


 + 

 • Heti tiesin ensimmäisen plussan ja se on luento "Cosplay mediassa - miksi kaikki menee aina pieleen?" Luento oli ensinnäkin erittäin mielenkiintoisesta aiheesta, jota ei ole puhkipuhuttu. Sen lisäksi sisältö oli mahtava ja ammattimainen, aivan kuten esitystapakin. Asian lisäksi mukana oli huumoria ja katsoja pysyi jatkuvasti mukana. Ihan mahtavaa!
 • Erittäin ystävällinen ja ammattimainen henkilökunta. Meidät vastaanotettiin todella mukavasti ja näin jonkun mainitakseni yksi narikassa työskennellyt nainen oli aivan ihana!
 • Tapahtumapaikan sijainti oli tosi hyvä!
 • Verkatehtaan kahvila oli mukava.
 • Monipuoliset kisat. - 

 • Vaikka itse olen ohjelman ystävä, haluan silti tehdä conissa muutakin kuin juosta luentosalista toiseen. En ensinnäkään jaksa vain istua koko päivää. Cosvisionista puuttui kaikki oheistoiminta. Miten olisi cosplaykahvila? Pelit, joita voisi pelata cossi päällä, ehkä jopa ic:nä? Cosplaykirppis?
 • Tapahtumapaikka oli sinänsä ihan ok, mutta monet salit melko pieniä.
 • ...josta päästäänkin siihen, että oli todella sääli, ettei CMV-kisa saanut isoa salia käyttöönsä!
 • Minua harmitti, että moni ohjelma oli peruttu!
 • Cosplay-meikin ja tehosteiden alkeet -luento olisi voinut keskittyä yhteen aiheeseen, esimerkiksi silmämeikin tekoon. Nyt kaikesta ehdittiin vaan raapaisemaan pintaa. Toisaalta juuri tällainen voi palvella henkilöä, joka on juuri aloittamassa meikkaamisen. Itsehän tulin kuuntelemaan luentoa kaverin perässä ja meikkijudut on melko tuttuja. Luennon pitäjä oli kuitenkin ensikertalainen ja täytyy kehua, että hän osasi pitää varman otteen sekä hitaan ja rauhallisen puhetyylin koko esityksensä ajan!

Sitten Cosvisionin ulkopuolisiin asioihin eli siihen, että olipas ihanaa jälleen kerran nähdä ystäviä conissa ja jutella taas ihmisille, joita näkee harvemmin! Lisäksi olin iloinen Celty-cossistani ja Hanskinuskijsta, joka oli Izayana cossiparini! Paljon Celtyn kypärässä olisi korjattavaa ja suurimman osan olisin voinut tehdä paremmin, mikäli a) en olisi unohtanut niiden olemassaoloa b) tehnyt asioita hölmössä järjestyksessä c) joutunut maalaamaan osia pihalla tuulessa (=epätasainen pinta). Toisaalta annan itselleni anteeksi, sillä olen tehnyt todella vähän proppeja ja Celtyn kypärä onkin isoin projekti mitä olen koskaan tehnyt! Budjetti oli myös rajallinen. ;; Ehkä huonon kypärän korvaa minun yllättävän hyvin onnistunut haalari! Lisäksi oli mukavaa, että conin jälkeen pääsin yöksi Karon kanssa Hanskinuskijn vanhemmille. Oli kivaa tehdä pizzaa yhdessä ja katsoa Muumeja! ♥


Cosvisionia edeltäneessä postauksessa mainitsin, että vähän jännittää Celtyn cossaaminen asun makkarankuorimaisuuden takia. No aika jännää se olikin ja välillä oli hetkiä kun tunsin itseni virtahevoksi ja kypärän noloksi epätasaisen pinnan takia. Onneksi kuitenkin suurimman osan ajasta olo oli mukava ja itsetuntoa nostattivat satunnaiset kehut cossista. Suurempaakin suuremmat kiitokset jos olet sanonut minulle jotain kivaa! ♥♥♥ Erityisesti tämän cossin kohdalla se merkkaa ihan älyttömän paljon! Upeaa, miten ihmiset jaksaa sanoa kauniita asioita, vaikka näitä hölmöjä asuja tekee vaan omaksi huvikseen. Ihan kirsikoita kakun päällä tämmöset jutut!Tiivistettynä loppuun, ihan kivaa oli ja menen Cosvisioniin uudestaan, mutta kehitettävää toki tapahtumalla vielä olisi! 
Lisättävää?


2 kommenttia:

 1. Vähän oli kyllä kurppa coni, myyjille ja kävijöille. Itse olin siis myyntihommissa ja kaikkia siellä puolella suoraan sanottuna vitutti. Coni oli tosi puutteellinen ihan yleisestikin ja jäi tosi vajaaksi, kuitenkin aikaa on ollut järkätä. Taitaa moni miettiä meneekö jos vielä seuraava tulee...

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli yksi tuttu myyjien joukossa ja taisi heidänkin myyntinsä jäädä miinuksen puolelle... Mullekin jäi vähän semmonen tuntu, että Cosvisionissa vähän oltiin yritetty, mutta ei innostuttu tapahtuman järjestämisestä ihan loppuun asti. Itse annan vielä tilaisuuden tapahtumalle, sillä ensimmäinen oli ihan mukava con ja ehkä tästä viisastuneena seuraava con olisikin kehittyneempi. Sitten jos on taas tämmöstä, niin mä katkaisen kyl Cosvision käyntini myös siihen.

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥