keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Yukicon 2016

Harmi, että pääsin tämänkin postauksen kasaamaan vasta näin jälkijunassa! Toisaalta ehkä juuri tällä tavalla olen pystynyt ottamaan jo riittävästi etäisyyttä tapahtumaan ja kykenen arvioimaan sitä todenmukaisemmin. Ajattelin koota yksinkertaisen +/− -listan Yukiconin hyvistä ja huonoista puolista muutamien kuvien sävyttämänä. Olkaas hyvät!


_+_

 • Cosplaymammailu! Pääsin puhumaan monille ihmisille ja näkemään ihania reaktioita heidän kuullessa, että pääsivät kisaan mukaan. Myös bäkkärillä tuli jonkin verran (joskin tosi vähän...) juteltua uusille tyypeille. Työvoimaan kuuluminen takasi myös rannekkeen, Yukicon-paidan ja ruoan saamisen. Ainakin tekemistä riitti töiden takia! Työt olivat lisäksi mukavia.

Yukin cosplaymammat! ♥

 • Café Aisu! Yukiconissa oli ensimmäistä kertaa meidokahvila ja etenkin siihen nähden se sujui mahtavasti! Pidin siitä, että meidokahvilassa oli esityksiä ja ruokaan sai pyytää kuvioita meidoilta & butlereilta erilaisilla kastikkeilla. Meitä palveli Lia-meido ja hän oli tosi suloinen sekä hoiti meidoilunsa rennosti ja luonnollisesti. ♥ Myös muut meidot ja butlerit tuntuivat tosi sopivilta tehtäviinsä. Kahvilalla oli mukavat tilat, polaroid-kuvia sai ja ilmeisesti olisi voinut pelata pelejäkin. En vaan keksi mitään negatiivista, ihan 5/5 meidokahvilakokemus! Menisin ja menen uudestaan kun tulee tilaisuus.

Kuvan laatu on päätä huimaava

 • Vaikka ohjelma ei kiinnostanut minua, oli tapahtumassa silti muutakin tekemistä! (Ja btw se ohjelman kiinnostavuus ei ole Yukiconin vika, en vain oikein ole kohderyhmää)
 • Karaoke! Kävin siellä muutamaan otteeseen ja pidän siitä, että biisilista on laaja ja sieltä löytää paljon ajankohtaisia kipaleita tällä hetkellä pyörivistä sarjoista. Peukut ylös!
 • Hahmontunnistusvisan voittaminen oli mukavaa, vaikken ollutkaan suurena avun antajana joukkueessamme ("Matias&pojat"). Tiesin hahmoja, jotka kaikki muut jo tiesivät, mutta valitettavasti en tiennyt sellaisia, mitä kukaan ei tiennyt. No, mutta oli kivaa!
 • Tilat! Hiukan sokkeloiset juu, mutta mielestäni ihan ok:t tapahtumalle. Suurimmaksi osaksi oli tilaa liikkua ja missään kohti ei tuntunut, että happi loppuu. Oli jännää pitkästä aikaa päästä johonkin uuteen paikkaan viettämään conia.
 • Tutut, ystävät, satunnaiset juttelijat! Kiitos teille hyvästä seurasta ja hauskoista jutuista! ♥
 • Pahvi-Makoto! Ihan vain siksi, että sain lähettää äidille taas kuvan.
Äiti tykkää pahvi-Makotosta.

 • Epäkohteliaat järjestyksenvalvojat ja muutama vänkäri. Oikeasti, älkää tulko tekemään hommia joista ette pidä.
 • Tapahtuman sisäisen tiedonkulku ja siitä aiheutuvat ongelmat. Ilmeisesti tämä oli aika laajaakin. Cosplaypuolella tämä ainakin näkyi. Melko myöhään työvoima sai tietää monista asioista.
 • Ne vidun Dalekit ja ehkä se Tardiskin aulassa! Kuka oli päästänyt ne sinne tilaa viemään?! Olen itsekin pitänyt aikoinaan kovastikin Doctor Whosta, mutta hyvänen aika että ne oli turhia ja ärsyttäviä kapistuksia. Sinänsä joo sopivat tapahtumaan, koska avaruus, mutta sitten toisaalta ne ei liity peleihin tai animeen mitenkään. En tykännyt.
 • Epäselvät salien nimet sekä opasteet taidekujalle ja kirpparille. Nämä aiheuttivat hiukan hämmennystä.
 • Yleisesti tunne siitä, että Yukicon yrittää aina tuoda hirveällä ryminällä suuren määrän uutta tapahtumiinsa. Mielestäni pitäisi saada ensin perusasiat kuntoon (esim. tuo infon kulkeminen työvoiman ja vänkärien kesken, aikatauluttaminen, oikeat henkilöt oikeaan tehtävään), ennen kuin voi alkaa keksimään uutta.
 • Ei Yukiconin vika, mutta mainitsen tähän: ihmiset opetelkaa käyttäytymään, niin isot kuin pienet. Älkää rikkoko mitään, roskatko tai olko töykeitä.

Plussat kumoaa miinukset tässä tapauksessa ja con, mihin en alunperin edes ajatellut meneväni, osoittautui ihan mukiin meneväksi. Tsemppiä Yukiconille jatkoon, kyllä siitä vielä hyvä tullee! ⋆

Mitäs mieltä lukijat olivat Yukiconista?

4 kommenttia:

 1. Muakin kyl nyppi vähän jotkut aika epäkohteliaat vänkärit, erityisesti narikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän Yukiin oli eksynyt noita töykeitä tyyppejä? Musta tuntuu, etten ole ikinä aiemmin törmännyt epämukaviin vänkäreihin. Ehkä mulla on ollut tuuria matkassa...

   Poista
 2. Minustakin tämän vuoden Yukicon oli ihan mukava, pienistä vioista (ja niistä dalekeista) huolimatta... Meidän jengille löytyi sopivasti ohjelmaa mitä mennä katselemaan ja kuuntelemaan. Tapahtumapaikka oli toimiva, mutta tosiaan niitä opasteita olisi saanut olla selkeemmin esillä. Ilman kartanlukijaa, en olisi kyllä kaikkiin paikkoihin löytänyt niin helposti ^^; Heh, mustakin oli jännää kokea pitkästä aikaa ihan vieras conipaikka :3 Oli outoa, kun et tiennytkään heti minne mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko samanlaisia kokemuksia siis! Onneksi sulla ja sun porukalla oli mukava con!

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥