perjantai 19. helmikuuta 2016

Tämän kauden ♥-animet!

...eli tämän kauden animet, jotka minusta ovat katsomisen arvoisia!  

On hassua, miten paljon tämä blogi on keskittynyt esimerkiksi cosplayhin minun ollessani pohjimmiltani kuitenkin enemmän animeharrastaja (paitsi miten tämä nyt määritellään???)! Katson oikeastaan päivittäin animea useampia jaksoja eri sarjoista. Sana "oikeastaan" siksi, että joskus tulee joku este kuten ensiapukurssin tehtävät eilen plääh. Koska animen katseluni on säännöllisempää kuin cosplay, on harmi, etten ennen tätä ole kirjoittanut postausta, joka keskittyisi vain siihen. Mutta nyt sellainen tulee!

Nyt eletään animen talvikautta 2016. Tarkoitukseni oli, jo ties kuinka monetta kertaa, kirjoittaa postausta tämän kauden alussa kaikista uusista animeista, joita olen alkanut katsomaan. Ideana olisi ollut verrata fiiliksiäni ja kirjoittaa taas uudestaan kauden lopussa. Mutta elämä oli sitä mieltä, että ei anneta aikaa moiseen, joten kerronkin kauden keskellä, mitkä ovat tähän asti olleet mielestäni ne animet, joiden jaksojen ilmestymistä odottaa viikottain.

Tarkoitukseni ei ole kirjoittaa mitään hienoja lukuhermoja hiveleviä teoksia ja kommentoida ohjaajan taiteellisia ratkaisuja seikkaperäisesti, vaan raottaa muutamalla sanalla mitkä ovat tunteeni kustakin animesta. Itse en jaksa blogeista lukea pitkiä arvosteluita, joten teen niin kuin itse koen hyväksi ja pitäydyn lyhyissä tekstin pätkissä, jotka on kirjoitettu melekosen letkeästi.


僕だけがいない街 / Boku dake ga inai machi / Erased


Jos et ole jo alkanut katsomaan Bokumachia, tee se heti kun olet lukenut tämän postauksen! Sarja on ainakin tähän mennessä ollut kauden suosikkini. Ainut vika on, että uutta jaksoa joutuu odottamaan viikon verran. Sarja tuntuu elokuvamaiselta ja luulen, että se toimisi ehkä parhaiten maratoonaamalla kaiken kerta istumalta (ainakin jos on malttamaton). Juoni on mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Tarina tuntuu ainakin tähän mennessä hyvin rakennetulta sekä persoonalliselta, vaikka ajassa matkustaminen ei olekaan uusi juttu. Jännittäviä käänteitä tuodaan esille koko ajan, mutta ei tykittävään tahtiin vaan katsojan annetaan pysyä sopivasti varpaillaan. Hahmot ovat pidettäviä ja heillä on selkeät omat persoonat ja suhteet toisiinsa. Teos on kaunis kuin mikä sekä musiikki tukee hyvin animen tapahtumia. Bokumachi sopii mielestäni monenlaiselle katsojalle ja on varmasti sarja, joka kestää useammankin katselukerran.
Sarjan MAL-sivulle pääset tästä linkistä. Voit käydä kurkkaamassa juonen sieltä!


ディメンション ダブリュー / Dimension W


Dimension W ei tarjoa mitään suurta ja mahtavaa, mutta katson sitä silti ihan mieluusti. Vaikka kyseessä onkin scifi, maailmanrakennus jää hiukan ontoksi ja sarja keskittyy enemmän hahmojen välisiin suhteisiin. Scifi ja niiden tieteismaailmat eivät toisaalta ole minun kuppini teetä, mutta kaipaisin silti enemmän selityksiä joillekin tapahtumille. Hahmoista taasen pidän! Sarjan päähenkilö Kyouma (toi äijä tos kuvas) ei ole mitenkään erityisen persoonallinen hahmo, mutta pidän hänen kyynisestä ja välinpitämättömästä asenteesta ja designista. Hänellä on arvatenkin jännittävä menneisyys, jonka hiljalleen odotan paljastuvan. Mira taas on ehkä mun suurin syy innostua tästä sarjasta! Niin söpö robottityttö, jonka voisin napata kainaloon ja vähän silittää päätä ja lukea iltasatuja! Hänen reaktionsa ovat jotenkin ihanan todellisia ja suloisia. ♥ Sarjan op ja noh ed:kin ansaitsevat multa erityismaininnan. Pidän erityisesti kohdasta, jossa Kyouma tanssii! Musiikkikin on ihan menevää.ハイキュー!! セカンドシーズン / Haikyuu!! 2nd season


Nii juu tiiän, Haikyuu on vaan tälle kaudelle jatkunut sarja eikä alkanut, mutta mainitsen siitä nyt jotain, sillä Bokumachin lisäksi odotan joka viikko eniten, että pääsen taas mukaan seuraamaan näiden poikien lentopalloelämää. Sarja jatkaa mielestäni vahvana eteenpäin, eikä heikkouden merkkejä ole mailla halmeilla! Mielenkiintoni pysyy yllä vaikka kyseessä onkin urheiluanime. Vahvana tekijänä ovat tietenkin ihanat ja realistisen tuntuiset hahmot ja heidän mahtava hahmokehityksensä. Sarjassa on iso liuta hahmoja, mutta kaikki tulevat katsojalle tutuksi. Lentopallopelien tuoksinassa tunteet heittävät kuperkeikkaa kuin Suomalainen juhannuksena niin hahmoilla itsellään kuin katsojallakin, mutta tämäkin on tehty hyvän maun rajoissa. Vihaan sitä, jos teinidraamaa ja suuria tunteita revitään tyhjästä. Silloin en pysty samaistumaan tai vain kertakaikkisesti ymmärtämään miksi täytyy kuluttaa aikaa moiselle moskalle kun sarjalla voisi olla tärkeämpääkin tekemistä. Haikyuuta katsoessa olen kuitenkin nauttinut sen aiheuttamasta tunneskaalasta ja siitä, miten se tunneilmaisullaan tempaa mukaansa. Voi Haikyuu, älä lopu koskaan!
En aloittanut tällä kaudella hirveän usean sarjan katsomista, sillä minulla on niin paljon kiireitä, että vapaa-aikaa päivässä on n.1-2 tuntia. Ajattelin kuitenkin tähän loppuun listata vielä, mitä muuta tällä hetkellä katson ja niistä keskustelua voi jatkaa sitten mieluusti kommenttiosiossa ettei tämä teksti tästä enää veny.


Eli tässä ne loput, mitä katson tältä kaudelta!Mitä animeita te katsotte tällä kaudella? Onko vielä jotain, mitä minun kannattaisi katsoa? Oletteko kanssani samaa vai eri mieltä tässä postauksessa esiin tulleista animeista? Mitäs mieltä olette muuten tästä postauksesta? ( *• ̀ω•́ )b vai ( *• ̀A•́ )p ?


4 kommenttia:

 1. Aaah, Boku Dake ga Inai Machi on niin hyvä! En alussa ollut niin vakuuttunut mutta nyt seuraan sitä innolla joka viikko. Ehdoton lemppari on kuitenkin Osomatsu-san ja näiden lisäksi seuraan innokkaasti Shouwa Genroku Rakugo Shinjuuta (jota muuten suosittelen erittäin lämpimästi) ja Haikyuuta. ^^ (Ja muutamaa muutakin, mutta en tässä viitsi alkaa luettelemaan. :'D)

  Tykkään itse lukea postauksia animesta, eli kiinnostava postaus! Kiva lukea muiden mielipiteistä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osomatsu on kans kiva! Musta tuntuu vaan, että sen vitsit iskee muhun vähän vaihtelevalla tasolla. Katsellessa tulee kuitenkin aina jossain kohti naurahdettua. Toi Shouwa vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Pitäisiköhän lisätä omaan "plan to watch" listaan hmmm...

   Hei kiva, että tykkäsit! ♥

   Poista
 2. Oiii~~ Nijiro days ja Prince of stride ♡ etenkin Prince of stride on Haikyuun ohella mun viikon odotetuimpia sarjoja, niin ihania poikia ja voivoi~~ Oon ihan suru et siin on vaan se 12 jaksoa, voisin kattoa niin paljon enemmän~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yllätyin positiivisesti Nijiiro daysista! Aattelin, että se olis melko mitään sanomaton, ja noh onhan se periaatteessa, mutta samalla se on mukavan keveä ja piristävä hyvän mielen sarja keskellä kiireistä viikkoa. Prince of Stride taasen ei ole ainakaan vielä suuremmin iskenyt täällä päässä. Kyllähän sen katsoo, mutta jaksot tuntuvat keskenään samanlaisilta + tylsähköiltä ja pojistakin tykkään vaan Rikusta ja Takerusta joten kuten. Mutta pitääpi katsella mitä mieltä olen siitä lopuksi! Tyylillisesti se on hauskan näköinen, esimerkiksi kirkas värikontrasti. Sun pitää metsästää se peli jotenkin käsiisi niin voit jatkaa juoksupoitsujen kanssa animen loppumisen jälkeen! 8D

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥