maanantai 30. maaliskuuta 2015

✿BJD-nukeistani✿Jaa jotain pitäisi BJD-nukeista kertoa?
No niistähän riittäisi kerrottavaa vaikka millä mitalla! Perustiedot näistä nukeista löytyvät Hartsilasten sivuilta, mikäli kiinnostut enemmänkin näistä nukeista. Sivuilla on myös linkki foorumille, jonne kirjautumalla pääset käsiksi vielä suurempaan tietomäärään. Ajattelin, että minä kerron tässä nyt ihan perustietojen perustietoja ja raapaisen vain harrastuksen pintaa.

BJD-nuket/ball jointed dolls/asian ball jointed dolls/pallonivelnuket tai miksi niitä sitten ikinä kutsuukaan, ovat siis eräänlaisia harrastus- tai keräilynukkeja, jotka valmistetaan hartsista. Nukeille on nimensä mukaisesti liikkuvat nivelet ja paljon parempi poseeraamiskyky kuin ihan perus Barbiella tai Bratzilla. Nukkejen ehkä suurin idea on niiden kustomoitavuus: niiden silmät, hiukset, meikin ja oikeastaan kaikki ruumiinosat voi vaihtaa. Nuken piirteitä voi myös hioa haluamakseen. Harrastajat harrastavat näitä nukkeja monella tavalla, mutta melko useat keksivät nukeilleen jonkin hahmon ja lähtevät muokkaamaan nukkea sen mukaan mieleisekseen. Valokuvaus on usein suuri osa harrastusta, kuten myös roolipelaaminen, nukeille ompelu, tarinoiden kirjoittaminen nukkejensa hahmoista, niiden piirtäminen, miitit ja vaikka huonekalujen tai muiden tavaroiden tekeminen. On myös mahdollista, että nukke on vain keräilyesine tai koriste. Varmasti joku on keksinyt vielä jonkun muunkin tavan harrastaa tai sitten vain unohdin listasta jotain.

Minun tapani harrastaa on suurimmilta osin valokuvaamista ja tarinoiden keksimistä sekä näiden molempien asioiden yhdistämistä eli kuvatarinoita. Välillä ompelen nukeille ja toisinaan meikkaan. Ensimmäisen nukkeni sain vuonna 2008 uurastettuani ensin kesätöissä ja säästettyäni jonkin aikaa. Unohdinkin aikaisemmin mainita harrastuksen kalleuden, mikä onkin hiljentänyt minua nukkerintamalla viime aikoina... :') Haluaisin päivittää omien nukkejeni meikkejä, mutta se maksaa liikaa, sillä en halua tehdä niitä itse. Uusia peruukkeja ja silmiäkin olisi kiva ostella, jos olisi tuohta. En kuitenkaan ole unohtamassa tätä harrastusta, vaikka tartunkin nukkeihini nykyään harvemmin.

Minulla on viisi nukkea, neljä MSD-kokoista (n. 40cm) ja yksi tiny (n.15cm). Käydäänpäs nämä läpi nukke kerrallaan!


Mulla oli ennen nukkeblogi, jonka olen nykyään poistanut. Kuvan osoite ei siis enää toimi.

Tämä nukke, Bluefairyn Tommy eli Tommi, on ensimmäinen nukkeni. Nuken hahmo on kiltti, sosiaalinen ja itsenäinen. Tommi vihaa huonosti käyttäytyviä ihmisiä ja sitä, että on niin babyface 15-vuotiaaksi. Tässä on Susu eli Bluefairy May, erittäin ujo ja hiljainen tyttö. Susu pitää Tommista, rauhallisuudesta ja leipomisesta...vaikkei olekaan siinä kauhean hyvä. Susulla on kaksi peruukkia: tässä kuvassa näkyvä saparoilla oleva ja pitkä suora.Leija eli Dream of Dollin Leya on Tommin sisko. Leija on minun ja siskoni yhteinen nukke, jolle olen itse taiteillut sen naamalla olevan meikin. Leijan hahmo on erittäin riehakas, äänekäs ja itsevarma. Leija on kiinnostunut jokaisesta ihmisestä ja vihaakin yksinäisyyttä. Hän myös tunkee varsinkin pikkuveljeään koskevissa jutuissa nokkansa toisten asioihin.Tämä on April tai Usvakukka niinkuin hän itse haluaa tulla kutsutuksi, nukkemalliltaan Bluefairy Olive. Usvakukka (tai Usvis tuttujen kesken 8D) on mysteerinen kummitusneito, joka ei hiiskahda sanaakaan menneisyydestään. Usvis yrittää etsiä ihmistä, jolle olisi edes kaukaisesti sukua. Tyttö oli kuollessaan 12 vuotias ja on hyvin pikkuvanha, ehkä vähän nenäkäskin. Kaulan arven/ruhjeen olen maalannut nukelle itse.Tämän nuken tarina ei ole yhteydessä muiden nukkejen tarinaan ja se on minulla olemassa vain siksi, koska hei kuka ei tarttis pientä ja söpöä kaikkialle helposti mukana kulkeutuvaa nukkea? Ai sä et tartte, aijaa.
Pienimmän ja uusimman nukkeni nimi on Miu ja se on Fairylandin Pukifee Bonnie. Myös sen naamataulun olen maalannut itse. Miulla ei ole tarinaa, mutta olen hiukan päättänyt sille luonnetta. Söpöstä ulkomuodostaan huolimatta Miulla on välillä erittäin karkea kieli ja se kiivastuu erittäin nopeasti.Jäikö sinulla vielä jotain kysyttävää BJD-nukeista tai jostain tietystä minun nukestani?
Mistä nukestani tykkäät eniten?
Onko sinulla itselläsi BJD-nukkeja tai haluaistiko? 
Millaisista nukeista sinä pidät?


Tässä vielä muutamat söpöt kuvat tekstin loppuun mietintäajan lisäämiseksi!

Noin ja nyt keskustelemaan ja kommentoimaan! ♥

4 kommenttia:

 1. ;;;;-;;;;; aaaaaaaaaaaaaaa oon ihan hulluna hartsivauvoihin voi äääää~~ <3 heikoin kohtani on blondit pojut että Tommi on kyllä rakkaus. Suurin haaveeni olis oma nukke ja ehkä sitten kun saan joskus töitä niin saan ostettua, monta vuotta oon näitä kuitenkin kuolannut että en usko intoni ihan hetkeen hiipuvan, ehkä odotus joskua palkitaan TwT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni useampi vuosi ennen kuin pystyin ton ekan nuken hommaamaan. Odottelu teki omalla kohdalla ihan hyvää, sillä sain rahan lisäksi kerättyä tarvittavaa tietoa tarpeeksi kasaan. Niin ja kuten itsekin mainitsit, niin tuleepahan todistettua se, ettei ole kyllästymässä. Kyllä säkin vielä nuken saat! /(; v ;)/
   Jee Tommi kiittää! ♥ Se on minullekin rakkaus, mutta yllättääkö tuo kun se on mun nukke. ;;

   Poista
 2. hiih

  miulla on muovi nukkuja <: varmaan 2-3 vuotta haaveilin ennenkuin ekan sain~ joskus aikomus hankkia iso hartsinen! mutku noi pienetki on niin somia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi puolen vuoden ajan kääntymässä 60 senttinen herra, mutta mä koin sen koon liian isoksi ja noi muut pirpanat ylsi sitä sitten vaan vyötäisille, joten se ei ees jotenkin sopinut joukkoon. :') SD-kokoiset on kyl ihania ja kelpuuttaisin sellaisen itselleni, mikäli sille olisi kaveri. Niille voisi kehitellä oman tarinansa, johon noi pikkuset ei sit kuulu. En ole kyllä suunnitellut hommaavani nukkeja ainakaan vuosiin. Mulla on jo aika täydellinen jengi koossa!
   Toivottavasti hartsiunelmasi toteutuvat! ♥

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥