perjantai 16. tammikuuta 2015

Cosplayhuolia

Päätin sitten heittää positiivisuuden hiiteen tänään! (╯•﹏•╰)
Koska cosplayhuolet ovat pyörineet paljon mielessäni viime aikoina, ajattelin kirjoittaa niitä ylös, jotta hyvällä tuurilla voisin keskustella näistä jonkun kanssa, herättää ajatuksia muissa, saada myötätuntoa tai huomata etten ole ihan ypöyksin tässä veneessä. Ehkä tässä kirjoittaessani keksin itsekin jotain ratkaisuja ongelmiini?

I'm not as positive  as usually today, sorry about that. (╯•﹏•╰) I've been very worried with cosplaying recently so I wanted to write about it in my blog. My problems and concerns are listed below.


1. Cosplayinto huipussaan, mutta en keksi cossattavaa!

Minusta tuntuu, että olen maailmankaikkeuden ainut cossaaja jolla on ongelmana hahmojen puute, eikä niiden liian suuri määrä. Kyse ei ole siitä, etten katsoisi animea koskaan ja tutustuisi jatkuvasti uusiin sarjoihin, vaan siitä, että mikään ei tunnu inspaavan tarpeeksi! Tekisi mieli tehdä hirveä kasa pukuja, mutta en vain keksi mitä haluaisin cossata. Mulle tarjoutui mahdollisuus cossata Frostissa, mutta en ole keksinyt (vieläkään) pukua, joten taitaa jäädä tekemättä. Jos tarvitsisi tilata netistä jotain, eivät ne ehtisi tulla perille ennen tapahtumaa.

I'm really excited of cosplay, but I can't come up with characters to cosplay!
2. Ei ole rahaa!

Tämä on ehkä oleellinen osa edellistä. Koska raha on minulla vähissä, ei tee mieli cossata hahmoa joka ei räjäytä aivojani pihalle innostuksesta. Toisaalta, jos onnistuisin vihdoinkin saamaan töitä tänä kesänä (jos sit tänä vuonna vaik 50 hakemusta kun ei edellisen vuoden about 30 riittänyt), helpottaisi se varmasti tämän harrastuksen jatkamista. Olen tehnyt kyllä rahan suhteen sen päätöksen, että kituutan mieluummin itseäni vähän, jotta pääsisin tekemään uuden puvun pitkästä aikaa. En haluaisi millään luopua viimeisestäkin harrastuksestani, kun olen jo kaikki muut joutunut lopettamaan juuri rahan takia. Toisaalta alan olla kyllä pisteessä, että cossaan mitä hahmoa vaan, kunhan saan cossata! Yhyy!

I don't have enough money... 

Onneksi on myös cosseja, joita voi tehdä halvalla!
Charlotte-gijinka ei maksanut paljon mitään!3. Vanhenen koko ajan - hahmot eivät!

Vanheneminen ei ole vielä ehkä älyttömän suuri ongelma, mutta ei mulla kyllä enää niin moe-kasvot oo kuin vaikka 4-6 vuotta sitten! Mua pelottaa, että rahaa, aikaa ja inspistä on sitten kun oon valmistunut, töissä ja 40v... ja täysin eri näköinen hahmojen kanssa joita haluaisin cossata!
Vanheneminen on mulle ehkä yleensäkin elämässä liian suuri ongelma... miksen voi olla ikuinen 15-18v? (ಥ⌣ಥ)

I get older - characters wont!

Cossasin Traconissa 2011 Dejikoa ja olin jo silloin siihen hahmoon n. 10 vuotta liian vanha.
Tuntui vähän oudolta...


4. Ulkonäöllinen erilaisuus!Mikä yhdistää kaikkia kuvan hahmoja?
Aivan oikein - lyhyt pituus ja se, että olen harkinnut cossaavani jokaista enemmän tai vähemmän vakavasti! (ehkä enemmän vähemmän)
Tämä huoli liittyy myös edelliseen, sillä molemmat koskevat ulkonäköä. En katso muita cossaajia kieroon, jos he ovat pitkiä ja cossaavat lyhyttä hahmoa, mutta itseni kohdalla mulla on paha olo melkein koko ajan jos cossaan pientä hahmoa. Pituuskin on ongelma mulla myös normielämässä vanhenemisen tavoin, mutta cosplayssa se tuntuu jotenkin vielä korostuvan. Mulla on jotenkin huono tuuri bongata cossilasit päässä noita lyhyitä ja tosi söpöjä hahmoja, joiden about vastakohta itse olen. Joskus silti cossaan lyhyitä hahmoja, vaikka se saa olon epämukavaksi...
Usein myös jätän cossaamatta hahmoja sen takia, että kasvoni ovat liian erilaiset. Mulla on aika pyöreä ruma naama, joka ei sovi läheskään kaikkeen. Sirot, pienet bishounen pojat on tällä ulkoisella olemuksella aika kaukana jossain tavoittamattomissa, vaikka menisin kauneusleikkaukseen.

I always want to cosplay short and/or cute characters. The problem is that I'm tall and not cute. Minä atm.


Millaisia cosplayongelmia ja -huolia teillä on vai elättekö ruusuisessa cosplaymaailmassa tällä hetkellä? Keksittekö jotain ratkaisua tai sen tapaista huoliini? Oletteko olleet samanlaisessa tilanteessa? Onko ideoita, mitä voisin cossata? Apua!

Do you have any cosplay problems? Have you been in a similar situation? Do you have any solutions? Any ideas what I could cosplay? Let's talk!
Help me!

7 kommenttia:

 1. Mullakin on just se, että materiaalit on turhan kalliita niin en haluu tehä mitään cosseja ilman intohimoa. XD Eikä viimeaikoina oo juurikaan cossattavia hahmoja hyppinyt silmille. Kaikki vanhat cossihaaveetkin on jo niin aikansa eläneitä et nekään ei enää oikeen huvita, vaikka ne oiski tosi cool.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että myös mun entiset cosplayhaaveet on jääneet sinne menneisyyteen, eivätkä innosta enää. Harmillista! Mitenköhän tästä cossaamattomuuden tilasta pääsisi pois?

   Poista
 2. Mullakin on tuo pituus ongelmana, tosin toisinpäin: kaikki hahmot joita haluaisin cossata on vähintään 10 cm pidempiä kuin minä... :'DD Tosin nykyään oon päättänyt olla vaivaamatta mun päätä sillä, kun oon niin monia yhtä lyhyitä pitkien hahmojen cossaajia nähnyt. ^^ Mutta en kyllä vieläkään cossaisi mitään kaksimetristä korispoikaa... :-----DD (Mullakaan ei muuten kasvot meinaa sopia oikein mihinkään hahmoon... >___<)

  Ja et oo yksin ton ongelman kanssa kun ei keksi cossattavaa! Mäkin haluaisin cossata hirveästi ja katon animeakin ihan kiitettävästi, mutta en vaan meinaa löytää hahmoja joita haluaisin cossata (ja joista tiedän että ulkonäkö sopii ja pystyn asun toteuttamaan). Tarviin aina sellasen palavan inspiraation, että voin alottaa jonkun cossin. Joskus alotin cosseja silleen "no cossaan nyt tätä kun en muuta keksi" mutta ne cossit jäi sitten aina tekemättä. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että aina on ongelmana että lyhyt haluaa olla pitkä, pitkä lyhyt, kiharahiuksinen haluaa suorat kutrit, suorahiuksinen kiharat jne. Lyhyyttä saa cossatessa koroilla hiukan piilotettua, mutta liiallisen pituuden voi lavastaa vaan valokuviin. 10cm ei kyllä ole kovin paha, sitä kun saa just kengillä vähän kiinni.

   Jotenkin huojentavaa kuulla, että jollain toisellakin on tuollainen ongelma. Mun kavereilla ei tunnu oikein olevan, joten olin varma että oon ihan outo cossaaja kun ongelmani on hahmojen puute.
   On tietty hyväkin asia, että tekee vain pukuja joista pitää... niitä pitäis vaan keksiä enemmän! Ehkä me molemmat vielä keksitään! Jos vaikka hullaantuisi johonkin sarjaan/hahmoon ja haluaisi toteuttaa kaiken mahdollisen siihen liittyvän.
   (Toivottavasti tämä teksti ei ole tosi outoa ja täynnä virheitä. Kirjoitan nimittäin puhelimella.)

   Poista
 3. raha raha raha, kasvaistpa puussa, tai olisivatpa kankaat halvempia :c yleensä lukio budjetilla tulee tartuttua halvimpaan maholliseen (tai jättäen ideat pois :d)

  Minuu harmittaa taas, kun miun kasvot on kamalan luisevat, kun kaikilla animu hahmoilla on niin somat ja pyöreet kasvot <3 itku. (onneksi aina on Pelit ja Leffat joista cossata!) miusta siulla on somat kasvot :3!

  (toinen ongelma; tahtosin cossia somia tyttö/nais hahmoja, muttakun oon niin lauta, että jos on vähänkin löysempi paita, näytän ihan crossaajalta :< enkä viiti alkaa väsää mitään sukkia siskon rintsikoihin :D ups (vielä luisevat kasvot vaan lisäävät tätä hämmentävää tilannetta :D) itku). Jotenkin koen mieshahmot sit vaan helpommiks :d

  Mutta ehkä sitä cossi-ideoiden puutosta jotenkin niin, että mietit vain jostain sarjasta jotain hahmoa <: (vaikka jotain johon löytyy valmiiksi jo peruukki tai kengät (nehän yleensä vievät paljon rahaa)) ja jos löytyy joku ''vähän ehkä voisi'' niin saattaa käydä että innostuu enemmän, kun alkaa tehdä sitä ^^? Miulla kävi tälleen, kun oli ollu tosi pitkä tauko, etten ollu cossanu mitään, sitten kaveri pyysi mukaan Touhou paricossiin (yhtään ei kiinostanut, mutta pelasin vähän touhouta ja ostin kankaat ja sitten taas innosti 8) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha rajoittaa ja joskus joutuu nyyhkyttäen valitsemaan huonomman kangasvaihtoehdon, jos haluaa asun kuitenkin tehdä. No ainakin se kehittää luovuutta kun oikeaa vaaleankeltaista kangasta löytyy vain hinnalla 90e/m ja joutuu keksimään jotain ihmeellistä korvaavaa tilalle.(puhun katkerana tuosta Renge-mekostani jonka tein lopuksi kahdesta eri kankaasta päällekkäin: tummankeltaisesta satiinista ja valkoisesta organzasta :''D Ei ollut helppoa.)

   Kiitos kasvojeni kehumisesta! ; v ; ♡
   En ole itsekään mitenkään erityisen muodokas, mutta koen sen cossatessa oikeastaan hyödyksi. Pystyn huijaamaan puvun leikkauksilla itselleni muotoja, bindaamaan helposti, mutta kuitenkin olemaan myös tyttö... en mikään povipommi, mutta kuitenkin. Kannattaa miettiä myös omalla kohdalla miten korostaa mitäkin osaa, että saa cossattavan hahmon näköisen vartalon. Esimerkiksi asussa olevan vyön avulla on helppo korostaa tai piilottaa lantiota säätelemällä vyön paikkaa ja kireyttä. Helpompi on kuitenkin lähteä liikkeelle suorasta "lautavartalosta", kuin super muodokkaasta. Kantsii olla siis tuohon ihan tyytyväinen!

   Olenkin yrittänyt miettiä noin, mutta vähän jokin hankaa vastaan. Noh, yritän vaan jatkaa neuvojesi noudattamista, kiitos!
   (Tähän samat sanat kuin aiempaan vastaukseen, eli pahoittelut jos viesti näyttää oudolta koneella. Kirjoitin tän puhelimella)

   Poista
  2. oi, kuulostaa kamalalta :o! mutta upean näköinen siitä tuli <: (ehe eikös hän ole Ouranista? miulla on kyseisestä sarjasta 2 kangasjulistetta seinällä, vaikken ole koskaan sitä katsonut xD siskolta jäi muuton yhteydessä ne miulle)

   (pieni piiperrys, ite koen muodottomuuteni siinä kohtaa ongelmana, kun toisinaan a-kupin rintsikatkin on liijan isot, sniffu, mutta niin)

   Poista

Saa kehua, haukkua, huutaa, keskustella, ihmetellä, ihastella tai kysyä. Miten vaan! ♥